Jag har Svinkallt inomhus

Skäms på er Botkyrkabyggen!
Kan ni inte se till att era hyresgäster slipper frysa?
Jag har skruvat av samtliga termostater på elementen, satt papper över ventilationen i badrummet och köpt ett extra eldrivet keramikelement.
Skulle GÄRNA betala högre hyra för att få ha 22° jämn temperatur de kalla månaderna.
Kom inte med undanflykter om miljötänk för det stämmer inte.
Det sparar inte på miljön att förbruka mer el, att köpa värmeljus, långkalsonger, extra sockor, koftor, filtar eller värmedyna. De gamla, sjuka och barn som är på golvet mår dåligt och vi andra blir kalla sura irriterande och sjuka och struntar i miljön eftersom vi fryser konstant.

Kommentarer

 • Hej Cecilia!

  Vi vill gärna hjälpa dig med problemet så vi behöver veta var du bor och då behöver du kontakta kundservice.
  Du kan ringa på 08-53069490 eller skicka ditt ärende via Mina sidor.

  Att stänga för ventilationen leder bara till mer och kallare drag. Därför är det viktigt att vi, bland annat, får kontrollera om det är något fel på ventilationen i din lägenhet.

  Vänligen
  Elisabeth Kundvärd
 • Hej igen. Det är inget fel på ventilationen. Jag brukar bara sätta ett papper där ibland och det blir faktiskt mindre drag då. Att skruva av termostaterna gör åtminstone att tillströmningen av vattnet inte styps. Ett keramikelement får stå för lite raskare uppvärmning. Men jag menar att det stora flertalet är missnöjda med värmen, så varför kan vi inte få betala för att få ha 22 °?
 • Hej Cecilia!

  Det är viktigt för oss på Botkyrkabyggen att vi lever upp till myndigheternas krav. När det gäller värme i lägenheterna rekommenderar Folkhälsomyndigheten en temperatur under dagtid på 20-23 grader.
  Enligt en överenskommelse med Hyresgästföreningen är värmen i Botkyrkabyggens lägenheter inställd så att den ska hålla minst 20 grader.
  Är det kallare än så ska du göra en felanmälan. Detta så att vi ska kunna vidta åtgärder i din lägenhet om temperaturen inte håller minst 20 grader.

  Med vänlig hälsning

  Botkyrkabyggen
  Elisabeth Kundvärd
 • Hej igen.
  Ni svarar inte på mina frågor. Jag är villig att betala. Att felanmäla är värdelöst eftersom det bara blir tjafs om vems mätare som gäller, var dom sitter någonstans och div olika faktorer som spelar in, såsom luftströmmar ventilation tätning av fönster osv. Som hyresgäst har jag alltid fel. Fast jag har gjort rätt. Det blir bara extra utgifter för Botkyrka byggen. De som kommer hit varken vill eller kan inte göra något.
  Några 20-23°existerar inte. Den temperaturen får vi aldrig uppleva. Vi får vara glada om temperaturen överhuvudtaget kommer upp i 20°.
  Så är det bara. 
  Mvh Cecilia

 • Hej Cecilia!

  Det går inte att ta extra betalt från en hyresgäst, ej heller från de boende i fastigheten. Vi ska leverera en viss temperatur och om vi inte gör det så ska det undersökas och åtgärdas av vår förvaltning. 
  För att du ska få rätt svar och få prata med rätt person så måste jag be dig kontakta personalen på området där du bor. Du kan lämna in ett klagomål till Botkyrkabyggen på att du inte fått hjälp med värmen i din lägenhet trots att du felanmält. Kontakt

  Hur gärna jag än vill hjälpa dig med ett bra svar så är det här inte rätt forum.

  Vänligen
  Elisabeth Kundvärd
 • Ok jag förstår.
  Med vänliga
 • Jag måste få hålla med Cecilia. Jag har aldrig bott på något ställe där jag frusit så som hos Botkyrkabyggen - och inte blir det mycket gjort åt problemet heller, det är samma visa varje vinter - och alltid samma svar från Botkyrkabyggen. Just nu sitter jag vid datorn, med dubbla tröjor och ett stort täcke runt mig, näsan är kall liksom mina fötter med sockar och korksandaler. Man får inget gjort och kylan är också mycket tröttande. Jag förstår ärligt talat inte detta. Inte ens i mina morföräldrars gamla träkåk på landet på 60-talet så frös man så här. Ni måste vara utleda på alla era frusna hyresgästers eviga klagomål tycker man.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.