Till senaste kommentaren

Om jag går över till behovsstyrt underhåll, hur mycket höjs hyran?

Hej!

Jag undrar hur man gör för att gå över till behovsstyrt underhåll och hur mycket hyran kommer att höjas om/när man går över till det? Att det togs bort och hyran sänktes med 100 kr skedde i samband med att jag flyttade in 2003 och var inget jag valde själv.

Då det är jul och nyår nu och man nyligen fick denna information undrar jag hur man ska hinna att gå över före den 1 januari? Har ni öppet i mellandagarna? Kunde inte hitta någonstans att man kan ändra sitt alternativ på ”mina sidor”

Tack på förhand
Mvh
Jessica Nylén

Kommentarer

 • Hej Jessica!

  Tack för att du frågar

  Du har ett avdrag/hyresrabatt idag som du ser på din hyresavi."Avdrag inre lägenhetsunderhåll". Det innebär att man som hyresgäst ansvarar för att underhålla sin lägenhet så att den är i godtagbart skick.

  När du går över till behovsstyrt underhåll där Botkyrkabyggen tar över ansvaret för underhållet så tar vi bort rabatten. Om din rabatt är 100 kr/månad så betyder det att din hyra höjs med 100 kr.

  Du kan begära övergång när det passar dig framåt i tiden.

  För att få veta mer om vad det innebär för dig och din lägenhet så kontaktar du Kundcenter 

  Bifogar även en länk med frågor och svar på hemsidan

  Med vänlig hälsning
  Elisabeth Kundvärd
 • Hej!
  Hyresrabatten tas bort, men man måste ändå fortsätta att betala för de förändringar man gjort, t.ex. tapetsering och nya golv (som ju inte debiteras för de som redan har behovsprövat), eller?
  Mvh
  Katarina
 • Hej!

  För att kunna gå över till behovsstyrt underhåll ska vissa befintliga kostnader slutbetalas, men för att kunna svara på vad det innebär för just din lägenhet behöver vi veta mer om lägenheten.

  För att få den informationen så är du välkommen att besöka oss på Kundcenter eller ringa Kundtelefonen på 08-53069490.

  Vänligen

  Elisabeth Kundvärd

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.