Nycklar o Nyckelbrickor

Ta INTE bort de vanliga nycklarna till portar mm när ni byter till nyckelbrickor typ Aptussystemet!!!  Det kan få katastrofala följder när det blir strömavbrott. Vi har haft flera incidenter  i Turkosen när det var strömavbrott o det inte gick att varken komma ut eller in i entrén.
Vid ett av tillfällena var det en stor brand i suterängplan o hyresgäster o besökare fick klättra ut genom fönstren när branddörrarna slog igen o låstes automatiskt. Många år sedan denna hemska händelse så jag hoppas Signalistens Säkerhetsansvariga Chef o Personal har löst detta farliga problem
MÅNGA portar i Signalistens bestånd är enda utrymmningsvägen för besökare och de som bor där!!!

Kommentarer

 • Hej Siw!

  Signalisten dementerar dessa påståenden och passar på att förtydliga vad som gäller vid utrymning från Signalistens fastigheter i händelse av brand.

  Det finns inga och har aldrig funnits branddörrar i utrymningsväg som stängs och låses automatiskt vid brand i vårt fastighetsbestånd.

  Inga nycklar behövs för att komma ut.

  Det går alltid att utrymma ut i det fria oavsett strömavbrott eller om Aptus systemet har slutat att fungera av någon anledning. Om Aptus systemet inte fungerar kommer man inte ner i källare eller in till sina förråd, tvättstuga, garage osv. men är man i dessa utrymmen behöver man ingen nyckel eller elektronisk nyckelbricka för att komma ut.

  Följande gäller vid händelse av brand i fastigheten:
  • boende uppmanas att stanna kvar i sina lägenheter om det brinner utanför lägenheten
  • gå aldrig ut i rökfyllt trapphus
  • ring 112 och invänta räddningstjänsten
  • mm det blir aktuellt att utrymma kommer räddningstjänsten att ringa på aktuella dörrar och meddela det
  Storstockholms räddningstjänst och polisen kommer alltid in i våra fastigheter vid behov.

  Branden som du nämner var i ett verksamhetsutrymme och instängd i ett rum som ingen person var inne i. Elden spred sig inte i fastigheten utan endast rök trängde ut i korridoren samt i närliggande trapphus.

  Vänliga hälsningar

  Maria

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.