Kan jag bli godkänd som hyresgäst?

Hej! Jag vill ansöka om att få hyra en lägenhet hos er via bostadsförmedlingen som har inflyttningsdatum 21-11-01 (korttidskontrakt) men jag funderar över om jag blir godkänd. Situationen ser ut som så att jag har en bostadsrätt som jag håller på att sälja, har ett uppdragsavtal med mäklare som styrker detta, men har alltså inte fått denna lägenhet såld än tyvärr och jag kan inte bo där då det är för långt till mitt jobb. Jag har även en annan bostadsrätt tillsammans med min föredetta sambo som jag precis separerat från och han ska köpa ut mig från denna lägenhet, även här kan jag visa intyg som stärker detta. Jag undrar alltså om jag kan bli godkänd som hyresgäst trots att dessa försäljningar ej gått igenom innan inflyttning? Super tacksam för svar! 😀

Kommentarer

 • Hej Saga!

  I samband med att du är aktuell för en lägenhet via Bostadsförmedlingen och det är mindre än fem veckor till inflyttningsdatum ska du kunna uppvisa ett försäljningsdokument för ägd bostad.

  Hälsningar


  Maria
 • Så jag skulle alltså inte bli godkänd som situationen ser ut nu?
 • Hej igen!

  Om du inte kan visa försäljningsdokument senast fem veckor innan inflyttningsdatum kommer du inte att bli föreslagen som hyresgäst till oss.

  Du är välkommen att söka en ny lägenhet hos oss via Bostadsförmedlingen som passar din situation.

  Vänliga hälsningar
  Maria

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.