Beständighet UV underlagspapp

Hejsan, vi skall utföra ett yttertak som skall täckas med solpaneler på en 45mm distansregel. Panelerna har ju små fält där glaset släpper igenom solljus. Underlagspappen som ligger under är en Elastoflex YEP 2500. Klarar underlagspappen den UV strålning som kan tränga igenom glaset över tid?

Johan Nilsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Johan

  Nej, du måste ha någon form av tätskikt under.
  Gör solpanelerna taket vattentätt?
  Tobias Seniortekniker
 • Hejsan. Ja det är det som är tanken. Att solpanelerna fungerar som tätskikt. Det är ett nytt system som tagits fram där solpaneler integreras med bandtäckt friser runt om. Men om ljus tar sig igenom panelerna(även om det bara är centimeterstora kvadrater) så kan det skada pappen?
  Johan
 • Test
  Johan
 • Hej Johan
  Elastoflex (YEP2500) är inte UV stabil över tid. Kan man sätta remsor av TopSafe där ljusinsläpp sker. TopSafe har granulat som gör den UV stabil. Man kan klistra TopSafe ovanpå Elastoflex med taklim utan att penetrera med spik.

  TopSafe​​​
  Roger Tekniker
 • Hej igen, det hade kunnat fungera. Det blir väldigt omfattande bara då det finns hål i flera rader i varje panel. Frågan blir väl hur mycket UV som tar sig igenom glaset, det får nästan leverantören av solpaneler svara på. Dock faller ju hela konceptet med att solpanelerna utgör tätskikt om man ändå måste ha ett "riktigt" tätskikt under.
  Johan
 • Ja det faller lte på det.
  Roger Tekniker

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.