Till senaste kommentaren

Varför finns inte gammeldags högblank lackfärg?

Hej,
Jag undrar varför man inte längre kan köpa riktig högblank målarfärg som dels håller längre och dels luktar nymålat o fräscht?

Dagens snickerifärger är inte lika blanka och luktar så lite.

Beckers Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer


 • Hej!

  Tack för din fråga.
  De lackfärger som du i din fråga beskriver är de äldre lösningsmedelsburna produkter som av miljömässiga skäl inte längre finns i vårt sortiment.

  Organiska lösningsmedel såsom lacknafta, tinner mm är skadliga för både vår natur och användare. Dessutom behöver den här typen av färg oftast kraftfulla tillsatser för att torka, tillsatser som man nu vet kan påverka kommande generationer.
  2007 infördes ett regelverk i hela EU för att minska miljöpåverkan från färg och målning. Regelverket reglerade hur mycket lösningsmedel som fick finnas i olika färgprodukter, dessa regler måste vi alla i branschen följa.

  För vår del så har vi sedan en lång tid tillbaks arbetat för att våra produkter ska vara miljövänliga och säkra för både användare och vår miljö.
  Detta arbete är ett ständigt pågående arbete där produktutveckling sker i mycket snabb takt.

  Som jag tidigare nämnt går utvecklingen kring vattenburna lackfärger mycket snabbt, och vi har nyligen lanserat en produkt som är mycket lik de äldre snickerifärgerna.
  Den  heter Mood Professional Finish , och den har en hårdhet och tålighet som tidigare vattenburna produkter inte uppnått, och nästan lika blank som de äldre lacknaftaburna produkterna var.

  Jag rekommenderar dig därför att vid nästa målningstillfälle prova att måla med vår allra Nyaste snickerifärg Mood Professional Finish.
  Den ger ett proffsigt resultat samtidigt som den är skonsam mot både miljön och hälsan.

  Min förhoppning är dock att vi i framtiden kommer kunna erbjuda vattenburna lackfärger som uppnår ännu högre glanstal, kring ca 80-90.

  Vi arbetar ständigt med att optimera våra produkters egenskaper och säkerställa att de är säkra att använda både för vår miljö och för oss som använder dem. Och ur allergisynpunkt eftersträvas därför att så lite doft som möjligt ska avges vid målning. Vi kan också se att många yngre inte accepterar starka dofter från färg.

  Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete.

  Om du har fler frågor eller undrar över någonting annat kring våra produkter eller allmänt kring målning, är du välkommen åter till oss.

  Hälsningar

  Christina


  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.