Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Torktid inomhusfärg vid målning 5-10 grader

Hej vi ska måla spånskivor med er väggfärg bas och vi behöver stå i en bod som ej är isolerad. Vad ska vi räkna för tid på övermålningsbar resp klibbfri?

Kommentarer

 • Hej William

  tack för din fråga.
  I mitt svar till dig utgår jag från att ni målar med någon av våra vanliga väggfärger för inomhus. Vi har dock ingen väggfärg med just detta namn du nämner och jag antar att detta är en tillblandad brytbas och därav missförståndet med namnet.

  Den torktid som på burk står är beräknad utifrån att rummet håller ca 20-23 grader samt att den relativa luftfuktigheten ej överstiger 50%. När dessa förutsättningar förändras ändras även torktid.

  Vi avråder från målning om temperatur över dygnets timmar understiger 10 grader och råder er därför att säkerställa denna temperatur med tex byggfläkt eller liknande.
  Detta då färgens torkprocess kan störas om den torkar för sakta.

  Det är tyvärr svårt att sätta en exakt torktid för färg då även luftfuktigheten i rummet är avgörande. Om fuktigheten i luften överstiger 80% kan inte fukt avdunsta från ytan och då stannar torkprocess av.

  För att dock ge er en uppskattning för torktid så rekommenderar vi att ni vid en temperatur 10 grader och en relativ luftfuktighet som understiger 50% behöver avvakta ca en vecka. Vid högre luftfuktighet kan det ta längre tid.

  Här finns dock ett enkelt trick att testa om färgen genomtorkat.
  -Sätt tummen med ett rätt hårt tryck mot ytan och vrid ett halvt varv.
  För att ytan ska kunna övermålas måste den kännas helt genomtorr och hård.

  Dessa uppgifter gäller även för andra färger och alltså inte enbart för väggfärger.

  Om ni har fler frågor eller om ni undrar över något i mitt svar så är ni välkomna åter. Ni är även välkomna att ringa in till vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22 för ytterligare information.

  Hälsningar
  Christina


  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.