Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Osäker på vad huset tidiagre målats med och vill måla med akrylatfärg.

Hejsan!

Jag har tänkt måla om vårt hus och idag vet inte jag vilken typ av färg huset är målat med. Jag tycker bäst om akrylatfärger. Kan jag byta till akrylatfärg och i så fall hur går jag tillväga?

mvh Marie

Kommentarer

 • Hej Marie

  tack för att vi får ditt förtroende och att du ställer din fråga till oss.

  Fasadens konstruktion är här avgörande för vilken typ av färg som passar bäst för din fasad. Men även vilken sorts färg som tidigare målats.
  Akrylatfärger är den typ av färg som håller glans och kulör längst och som absolut gör att fasaden ser nymålad ut över längst tid.
  Akrylatfärger är inte lika täta i sin färgfilm som alkydoljefärger är. Därför är det här mycket viktigt att man grundmålar alla ytor som sedan tidigare inte har en helt tät färgfilm.
  Akrylatfärgssystem bör enbart målas på fasadkonstruktioner med luftspalt .
  Ex en stående lockpanel med luftspalt målas med fördel med akrylatfärger.

  En fasad med tex liggande hyvlad panel som ligger i spont ofta utsätts för att mer kvarvarande vatten blir liggande över en längre tid, med fördel målas med det mer täta alkydoljefägs systemet.
  Detsamma gäller för snickerier, stolpar fönster och staket. Dessa målas alla på alla sidor och har inte en öppen baksida mot luftspalt som kan släppa ut eventuell insmygande fukt.

  Alla färgsystem är inte kompatibla och alla färgsystem åldras olika. Därmed är vår första rekommendation att måla med samma färgtyp som sedan tidigare målats med.
  När man som här inte har vetskap kring hur huset tidigare målats rekommenderar vi att du tar kontakt med en butik med Hushälsa Expert.
  Det är av oss specialutbildad personal som har kunskap att undersöka hur din fasad skick idag, vad den målats med sedan tidigare samt ge dig råd hur du bäst behandlar för en  så lång och ett så hållbart målningsresultat som möjligt.


  Här i denna länk finner du våra återförsäljande butiker. 

  Fasadutbildade hushälsaexperter finner du i de allra flesta butiker. Dock ej ännu i alla Bygg och Stormarknader. Därför rekommenderar vi att du ringer butik och stämmer av inför ditt besök.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22 .
  Hälsningar
  Christina


  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.