Måla om som gravid

Hej!

Jag vill måla om några hyllor samt väggar med er färg. Till möblerna tänkte vi oss Lackfärgsgrund Beckers elegant med färg från samma serie. Till väggarna har vi tänkt Beckers Living. Funkar det att måla med dessa som gravid?
Linnea Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Linnea

  Tack för din fråga och grattis!

  Ja visst kan du kan måla även under din graviditet. Många gravida yrkesmålare målar långt in i sin graviditet.

  Följ som alltid anvisningarna för säker hantering och ha god luftväxling och skydda hud och ögon från färg
   - då är innehållet i alla våra vattenburna färger säkra för både dig och för barnet i magen.

  När du är gravid ska du däremot undvika att jobba med t ex att skrapa ner riktigt gamla färglager som kan innehålla bly, och använd inte heller lösningsmedelsburna produkter.

  Både Elegant serien och Living produkterna är vattenburna.
  De flesta av våra produkter är idag vattenburna och innehåller inga farliga lösningsmedel och denna information kan du alltid finna på baksidan av våra produkter.


  Ser vi sedan till tiden efter din graviditet, när barnet är litet så är bäst förstås att alltid försöka undvika att låta små barn utsättas för kemiska ämnen så långt som det bara är möjligt.

  Men det kan inte heller påstås att vattenburna färger är farliga eller olämplig att i hemmet måla med .
   Våra vattenburna inomhusfärger är alltid formulerade för att avge minsta möjliga mängd ämnen till inomhusluften efter tork, och de Svanen-märkta har även det mildast möjliga innehållet.

  Dock kan det ta några veckor innan en vattenburen lackfärg slutar avge doft. Ämnena som avgår är klassade som ofarliga, men kan ändå påverka känsliga eller allergiska personer.

  Lacker, färger och sprayer med organiska lösningsmedel som lacknafta ska däremot inte användas i rum där små barn eller gravida samtidigt vistas.

  Alltså, man behöver inte heller vara v orolig att måla när barnen är små, men bäst och trevligast är att alltid planera målningen till en tid då det är enkelt att vädra ut lukter, eller när man kan vistas utomhus mycket.

  Tveka inte att höra av dig igen om det uppkommer fler frågor.

  Hälsningar
  Christina
  Kundcenter Beckers Färg


  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.