Måla ny panel

Hej,
Vi har fått hem ny z-panel från SCA som är mellanstruken (röd), inte för att färgen har sås tor skillnad just nu men den är iaf från fabrik med akrylat - så vilken färg rekommenderas som en sista strykning?

Ska man satsa på nåt hos K-rauta och spara pengar imorgon eller ska man välja hos en riktig färghandlare?

Kommentarer

 • Hej Roger

  Tack för att du väljer att måla med våra produkter.
  Vi rekommenderar att du kontrollerar att den panel du fått levererad är förgrundad och målad enligt CMP (Certifierad målad panel). 
  Vilket din bygghandel eller trävaruleverantör kan ge dig svaren kring.
  Är din panel märkt CMP-G/M  (G/M mellanstruket)  kan du absolut måla den med Vår Perfekt Plus Facade eller Front Akrylatfärg som du återfinner både hos fackhandelsanslutna butiker och Bygg och stormarknader.

  Om panel inte är CMP märkt rekommenderar vi alltid att du behandlar den som en icke grundmålad panel.

  Om din inköpta panel är grundmålad samt mellanstruken och CNP märkt så talar den märkningen om att den grund och mellanstrykningsfärg som då har använts är av en godkänt bra system som håller den kvalitet och har de funktioner som krävs för att uppfylla de krav vi anser vara nödvändiga.

  Den bygghandel eller trävaruleverantör du inhandlat hos kan absolut besvara dig kring vilken typ av oljegrund som användes.
  Tänk dock på att
   alla spikar samt kapade ändträ ska alltid behandlas med både grundolja och grundfärg och behöver även täckmålas två varv.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22 för ytterligare information.
  Hälsningar
  Christina

  Christina Kundcenter Beckers Färg
 • Hej,
  Jodå, på https://www.svenskttra.se/anvand-tra/byggande/certifierad-malad-panel/leverantorer-cmp/ finner jag att leverantören finns med men ska ändå kolla panelen för säkerhetsskull.

  Vilken av dessa två alternativ är då det bästa? Perfekt plus, då ska oljan och grundfärgen också heta plus har jag förstått, men om du väljer front - är de samma olja och grundfärg ändå?
  Roger
 • Hej Roger

  Både Front och Perfekt-serien är våra bästa produkter men det skiljer lite i bindemedlet för Perfekt vilket ger den bla en lite hårdare yta som gör att den får en ytterligare glans och kulörbehållning och är därför den som är vår premiumprodukt.

  Perfektserien finner du hos alla fackhandelsanslutna butiker men även hos vissa Bygg och Stormarknader.
  Då alla våra återförsäljare är fristående så kan jag tyvärr inte se lagerstatus för de återförsäljande butikerna. Här finner du dock kontaktuppgifter om du önskar kontrollera lagerstatus innan butiksbesök.

  Det stämmer din iakttagelse att för Perfekt serien heter Grundfärg och Grundloja Primex Plus och för Front-serien heter den enbart Primex.
  Dock kan Primex Plus användas även till Front Akrylatfärg. Dock rekommenderas ej att använda Primex-serien till Perfekt Akrylat Plus utan här är det Primex Plus som gäller.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.
  Hälsningar
  Christina
  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.