Måla mur inomhus

Hej,
kan jag måla vår murstock inomhus? Kan jag måla med vanlig grundfärg för vägg eller rekommenderar ni någon annan produkt?

Julia (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Julia,

  Tack för din fråga.
  Javisst kan du måla din murstock med vår Inomhusgrund för vägg.
  Förutsatt dock att ytan inte sedan tidigare är lim eller kalkfärgsmålad. Detta är idag rätt ovanligt förekommande. Är du här osäker kan butikspersonal vara dig behjälplig att avgöra detta.

  Grundfärgerna har dock inte samma tåliga yta som våra väggfärger och bör sedan övermålas med våra väggfärger i önskad glans och kulör.

  Att måla en sugande yta eller en yta som har en avvikande kulörnyans med ett varv Grundfärg underlättar för att sedan enkelt få ett vackert och bra resultat med den väggfärg som sedan målas.

  Vill man istället hoppa över grundfärg kan ett extra ytterligare ett varv med Väggfärg istället för grundfärg målas. Vissa väggfärgstyper har även just denna rekommendation att ej grundmålas med grundfärg. Tex Living Fusion, Mood Lasting Finish och Mood Velvet Color. Alla dessa målas istället vid behöv ytterligare ett varv.
  .
    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22..
  Hälsningar


  Christina Kundcenter Beckers Färg
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.