Till senaste kommentaren

Måla i kyla och temperaturer under rekommendation.

Hej
Vad händer med färgen om man målar när det är kallare än era rekommendationer? I temperatur runt plus 5 grader. Kanske minusgrader på natten.
// T

Kommentarer

 • Hej Tore

  Tack för att du ställer din fråga till oss, en fråga som är väldigt viktig.

  För att den process som sker i färg när den torkar inte ska förändras /störas så behöver temperaturen för ytan och luften över dygnet inte understiga 10 grader.
  Svalare temperatur kan detta göra att färgen inte sedan torkar som den ska och förblir klibbig. Även blåsor kan uppstå och att ytan blir kulörmässigt flammig.

  Understiger temperaturen 0 grader kan i värsta fall om ytan inte hunnit torka tillräckligt frysa på ytan och då behöva tagas bort från ytan.

  De torktider som för våra produkter anges är vid optimal förutsättning 23 grader och max 50% luftfuktighet. Om temperaturen istället är ca 15 grader så får man dubblera torktiden. Även vid högre fuktighet avdunstar mindre fukt från den nymålade ytan och torktid förlängs.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.
  Hälsningar
  Christina

  Christina Kundcenter Beckers Färg
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.