Måla garagegolv

Hej,

Jag har ett uppvärmt garage som används främst som förvaring och verkstad (vi har ingen bil i den).
Det är ett betonggolv (sannolikt platta utan isolering under) och ser ut att ha varit målat tidigare (sitter lite lös färg kvar på vissa ställen).
Jag vill måla det för att underlätta städning men också få ytan slät o fin. Vilken färg och spackel rekommenderar ni? måste man köra epoxy eller går det bra med vanlig golvfärg som underhålls lite oftare?
Sohrab Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sohrab

  tack för att du ställer din fråga till oss.

  Betonggolv där bilar eller andra typer av gummidäck skall förvaras/parkeras rekommenderas målas med vår Epoxy Golvfärg EPXV. Detta dels pga av slitaget men även för den mjukgörarevandring som kan uppstå från gummit i däck.

  Övriga betonggolv kan med fördel målas med vår Golvfärg Plus. Den är enklare att måla med och lättare att bättra på om fuktsläpp uppstår.

  Då ert golv varit målat och att mycket av färgen släppt rekommenderar vi att ni först gör en kontroll av hur mycket fukt som finns i golvet. Detta för att kunna avgöra om golvet är möjligt att måla.
  Detta kan man enklast göras genom att tejpa fast en ca kvadratmeter stor byggplast tätt mot betongen. Om det inom ett par dygn uppstår ånga under plastfilmen indikerar detta på att det är för mycket fukt i golvet.
  Alla golvfärger klarar en liten mängd fukt men är det förmycket fuktvandring så släpper färgen.

  Tvätta rent golvet så att inga fettfläckar eller liknande finns kvar på ytan.
  Slipa av ytan så att den gamla färgen som verkar ha en dålig vidhäftning slipas bort.
  Annars finns viss risk att den släpper från ytan när den målas över.
  Måla sedan ytan enligt instruktion i produktfakta för Golvfärgplus.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.
  Hälsningar
  Christina
  Christina Kundcenter Beckers Färg
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.