Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Måla element i våtrum

Har,

Har ett vattenburet element som är placerat nära dusch, dvs en del vattenstänk på element kan förväntas. Skall nu måla elementet vitt. Klarar Er elementfärg vattenbelastning? Eller någon annan färg som klarar både värme och vatten?
Håkan Månsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Håkan

  Det finns ingen speciellt framtagen elementfärg för just våtutrymmen. Dock klarar vår elementfärg vattenstänk så länge inte vattnet blir länge kvarliggande/ansamlat på ytan.

  Om elementet är omålat eller om den färg som idag där sitter har dålig vidhäftning skrapas och slipas först all löst sittande färg bort. Metallrena ytor grundmålas därefter med Metallprimer V innan du sedan målar två varv med vår Elementfärg.

  Om du har fler frågor eller undrar över något annat kring målning eller våra produkter är du välkommen åter.

  Vi önskar dig en fin dag.

  Hälsningar
  Christina,
  Kundcenter Beckers Färg
  Christina Kundcenter Beckers Färg
 • Hej,

  Elementet är målat med elementfärg. Men när nu elementet hamnar nära dusch kommer det vattenstänkas. Kan man måla elementet med våtrumsfärg, typ Beckers våtrumstäck?


  Håkan Månsson
 • Hej Håkan

  Vi rekommenderar även om vattenstänk kan förkomma att ni här målar med vår elementfärg som är mer anpassad för just denna typ av yta.

  Även om elementet sitter i nära anslutning till dusch så blir det nog inte kvarliggande ansamlingar av vatten på ytan. Om så ändå skulle vara fallet så rekommenderar vi att ni efter dusch torkar av ytan.
  Våtrumstäck är här inte ett bättre val här då den inte utan övriga produkter i våtrumssystemet blir helt tät, den är även anpassad utflytningsmässigt för vägg vilket gör att den inte blir optimal i täck och utflytningsförmåga på den yta som elementet kräver.

  Vår rekommendation är att måla elementet med elementfärg och att sedan var lite observant om färgskiktet skadas och att i så fall bättra på dessa ytor så att fukt inte kommer in bakom färgskiktet och på så vis gör att den över tid släpper.

  Viktigt också att alla metallrena ytor grundmålas innan de målas över med metallgrund. Detta för att minska risk för rostangrepp.
  Om du har fler frågor är du välkommen åter.
  Vi önskar en trevlig start på veckan.

  Hälsningar
  Christina
  Kundcenter Beckers Färg
  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.