Vilka av era färger kan användas i livsmedelslokaler?
Vilka av era färger kan användas i livsmedelslokaler?
Följ inlägget
0
följare
Vilka av era färger kan användas i livsmedelslokaler?
Hej!
De som passar lokalens krav på rengöring. I lokaler där livsmedel bereds, hanteras och lagras gäller att väggar, tak och golv ska vara släta, lätta att rengöra och att giftfria material ska användas (mer att läsa finns i förordning 852/2004 om livsmedelshygien, bilaga II, kapitel I och kapitel II).
Produktval för väggar, tak och golv görs alltså från kraven på funktion och rengörbarhet. I Beckers sortiment finns inga giftiga produkter.
Gäller det direktkontakt med livsmedel (t ex beredningsbänkar, spannmålssilos invändigt) undviker vi att rekommendera produkter – även om risken generellt är liten att maten skulle kontamineras av hälsofarliga ämnen eller av lukt eller smak, är våra produkter ej testade för detta.
Med vänlig hälsning