Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Måla källarväggar invändigt

Skall måla källarväggar invändigt. Det är betongväggar klädda med träullitskivor som är putsade. Vilken färg skall användas på putsen? Färg som andas?

Kommentarer

 • Hej!

  Vi rekommenderar att du målar med vanlig väggfärg för inomhus. 

  Ingen färg är helt tät och det är en vanlig missuppfattning att man bör måla med en silikatfärg i tron att de är bra mot fukt. 

  Silikatfärg är en av de färger som är mest diffusionsöppna men har man en fuktproblematik i väggkonstruktion så behövs denna åtgärdas för att konstruktionen inte ska skadas då fukt annars vandrar genom väggen vilket den i mycket små mängder kan göra genom Silikatfärg.


  Målar man med en vanlig väggfärg så upptäcker man en uppkommen problematik mycket snabbare, då denna typ av färg synbart släpper från ytan vid en fuktproblematik.
  En Silikatfärgs-målad yta ser ofta fortfarande bra ut även om konstruktionen bakom/ putsen skadas och då är risken större att man inte upptäcker problemet i tid .

  Vår rekommendation är därför att måla med en vanlig väggfärg som har fördelarna att den är lättare att måla med, lättare att bättra på om så behövs, lättare hålla ren och fin yta över tid samt att man snabbar ser om fukt tränger in utifrån.


  Med Vänlig Hälsning

  Beckers Kundcenter
 • Tack för svar. Men är Er silikatfärg godkänd för inomhusmålning? Tänker på hälsoskäl.....

 • Hej!
  Den är avsedd att måla utomhus med men den funkar att måla med inomhus. Den är dock inte testad av astma&allergiförbundet för att måla med inomhus.

  Med Vänlig Hälsning

  Beckers Kundcenter
 • Vad göra om någon målat över kalk färgen med silikat färg och man vill återgå till kalk färgen?

  Mvh
  Hans
  Hans Wikström
 • Hej Hans

  Om den silikatfärg som målades på kalkfärg här bildade Silikat med den kalkfärgsmålade ytan  så rekommenderar vi dig då att fortsättningsvis fortsätta måla med silikatfärg och inte återgå till Kalkfärg.
  Om det uppstått problem med det silikatmålade lagret färg ber vi dig ringa in till vår tekniska support.

  Vi förutsätter här att din fråga gäller målning inomhus och svar till dig baserades utifrån detta. Gäller din fråga annan målning utomhus ber vi dig kontakta vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.
  Hälsningar
  Christina, Kundcenter Beckers Färg

  Christina Kundcenter Beckers Färg
 • Hej Christina! Problemet är att färgen har spruckit och flagnat loss i ca: 10cm2 bitar och tar den underliggande kalkfärgen med sig. Ja det är inomhus men ovan mark! Inte källare alltså.
  Hans Wikström
 • Hej Hans

  Då är vår rekommendation  att då ta bort lagren med färg helt för att sedan måla med kalkfärg igen. Dock är det mycket viktigt att du verkligen får bort den färg som idag finns där så att kalkfärgen kan få fäste.
  Eftervattna med pensel när du målat med din kalkfärg. Då härdar och karboniserar den bättre.

  Hälsningar
  Christina, Kundcenter Beckers Färg

  Christina Kundcenter Beckers Färg
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.