Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Grundfärg

Vad är äre för skillnad på primex och primex plus har tänkt måla med perfekt akrylat plus eller perfekt plus akrylat vilken av dom är bäst att måla ett hus som är dårligt med färg på nästan intill färglöst efter att vi skrapat det

Kommentarer

 • Hej

  När det låter som er fasad varit i rätt dåligt skick så då vill vi passa på att trycka lite extra på vikten av att försöka skrapa bort så mycket som möjligt av det som där sitter.

   Ofta kan dessa ytor även om färgen ser ut att sitta ha dålig vidhäftning mot underlaget. När man sedan målar med den nya färgen och den torkar kan spänningar göra att de dåliga partierna släpper om lättat lite i sin vidhäftning. Så ju mer ni har skrapat ju bättre är det.  Om vissa ytor varit i så pass dåligt skick att fasadens panel grånat i det yttersta lagret av virket så är det även mycket viktigt att även det grånade trät skrapas bort. Annars är risken att det grånade släpper från sin yta.

  En sådan yta som du beskriver behöver absolut grundmålas och vi rekommenderar här att du grundmålar hela din fasad för att säkerställa vidhäftning och ett fullgott skydd. Var även noga att kontrollera alla ändträ. är dessa inte målade sedan tidigare alt ni har skrapat dem så behöver dessa även grundoljas innan ni målar dem med grundfärg.

  När det gäller de olika produkterna så är den största skillnaden vart och på vilken sorts butik du återfinner dem. De återfinns på olika inköpsställen.
  Perfekt Akrylat Plus (har bytt namn i vår och kan även i butik idag heta Perfekt Plus Facade) Återfinner du på alla fackhandelsbutiker. Den grundfärg och grundolja som är tillhörande är Primex Trägrund Plus och Primex Grundolja Plus 
  Den är vår absolut allra bästa färg och är våra Premiumprodukter.
  Det som skiljer dem, förutom inköpsställe är att den har ett lite annat bindemedel som gör ytan lite hårdare och lite mer smutsavvisande än den Serie som du återfinner på Bygg och Stormarknader.
  Men skillnaderna är små och de kan ses som likvärdiga produkter.

  Dessa produkter som då återfinns på Bygg och stormarknad heter Idag Front Akrylatfärg Max med tillhörande grund Primex Trägrund och Primex Grund olja.( Innan namnbytet hette dessa produkter Akrylatfärg Max med tillhörande Grundfärg V och Grundolja V).
  Du hittar alla dess produkter i denna länk

  Hoppas att detta kanske lite långa svar gav dig mer klarhet kring valet av grundfärg.
  Du kan alltså använda båda dessa grundfärger. Vilken av dem det blir beror alltså därmed helt på vart du kommer att handla då få butiker har båda produktserierna i sitt sortiment. Här finner du våra återförsäljande butiker
  Om du fortfarande har någon fråga eller om mitt svar till dig gav dig fler funderingar är du självklart välkommen åter. Telefonnummer till vårt Kundcenters Tekniska rådgivning är 0200-212122.

  Hälsningar Christina
  Kundcenter Beckers Färg
  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.