Grovspackel

Hej!

Vi ska spackla två rum i källaren och vi har köpt beckers grov-/mediumspackel (lättbetongväggar). Men sedan har vi hört att man inte ska använda det på ytterväggarna, speciellt de delarna som är under jord, då det inte andas tillräckligt. Stämmer det?

//Jörgen
Jörgen Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jörgen
  Tack för din fråga.

  Alla våra spackel är till stor del diffusionsöppna.
  Om tillskjutande fukt finns bör dock detta problem ändå åtgärdas för att puts och konstruktion ej ska ta skada.
  Detta gäller oavsett vilket spackel eller vilken färg den sedan målas med då ingen färg, varken silikatfärg eller någon "vanlig " väggfärg släpper ut så pass mycket fukt att den i sig kan avhjälpa den sortens problematik.
  Detsamma gäller för spackel.

  Alla spackel och de flesta färger är till viss del genomsläppliga av vattenångor.
  Men inträngande fukt/väta klarar inte heller silikatfärg utan även den till slut bryts ned. Dock har i regel putsen vid detta laget tagit skada.

  Dessa ytor ser utseende mässigt ofta bra ut över längre tid och det ökar risken för att konstruktionen hinner skadas innan man upptäcker att där finns problem med inträngande fukt.
  Den risken är betydligt större än när du spacklar och målar med vanliga väggfärger. Dessa färger släpper snabbare och du ser ett uppkommit problem tidigare.

  Om du har fler frågor eller undrar över något så är du självklart välkommen åter och du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22 för mer information.

  Hälsningar
  Christina, Kundcenter Beckers Färg
  Christina Kundcenter Beckers Färg
 • Hej! jag vill spackla över urfräsningar av elrör på spånskivevägg,kan jag använda Beckers grovspackel till det? // Patrik
  Patrik Dollbring
 • Hej Patrik

  Tack för att du ställer din fråga till oss.

  Vi blir dock lite osäkra på hur den yta som ska spacklas ser ut. Ligger elledningar lösa i utfräsningen eller är det ett VP-rör/Slang som ska spacklas över?

  Har du möjlighet att ringa till vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22 så kan vi enklare skapa oss en uppfattning och på så vis säkerställa att vi ger dig rätt råd.

  Om du i stället önskar bli uppringd av någon av våra tekniker så är självklart detta möjligt. Vi finns på plats kontorstid 08:00-16:30 (Fredagar 08:00-15:45)

  Med Vänliga hälsningar
  Christina

  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.