Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Färgkod för att måla taklist

Hej, har målat taket med Beckers living tak 03. Jag vill måla taklister i samma kulör därför hade jag behövt veta färgkod för living tak 03. Är det 0500 eller kanske 0502?

Mvh Johan

Kommentarer

 • Hej Johan
  Tack för din fråga.

  Living Takfärg Vit är mest lik NCS S0500-N även om där kan finnas en liten skillnad och att NCS kulör kan upplevas lite gråare.

  Vi tycker att när det gäller just taklister så blir det allra snyggast att måla dessa i samma produkt som man målat taket med, här i ditt fall Living takfärg Vit.

  Detta för att då få både samma glanstal och kulör på taklisten som i taket. Taklist kan ses som en övergång ned till väggfärg eller tapet och som en förlängd del av taket.

  Vanligtvis målas alla snickerier med snickerifärg då vi på dessa ofta har både krav på utflytningsförmåga, slitage och tvättbarhet.
  Taklister har som sagt inte mer slitage än vad taket har och därför är detta här ett bra alternativ då takfärg är mycket mattare glansmässigt än vad matt snickerifärg är.

  Till Övriga snickerier så som foder och golvlister mm rekommenderas att alltid målas med snickerifärg
  .
   
  Om dina taklister Inte är målade sedan tidigare rekommenderar vi som vid all annan målning av snickerier att du först grundmålar taklisterna med en snickerigrund.
  Panelgrund är här på taklister ett ypperligt val som grundfärg då denna har spärrande funktion för att förhindra genomslag från kvistar och andra naturligt missfärgande ämnen som i trä finns. Finns mycket kvistar är det att föredra att även kvistlacka dessa med vår kvistlack innan du grundmålar.
  Här kan du läsa mer om våra lack och snickerifärger.

  Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar är du välkommen åter.

  Hälsningar

  Christina  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.