Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Färgbyte lasyr kulör

Vi vill måla om vårt hur som idag är laserat med en orange lasyr. Vi önskar måla det grå lasyr, gärna så ljus som möjligt. Hur gör man, går det att högtryckstvätta bort den befintliga lasyren? I värsta fall kan vi gå mot en mörkgrå.

Kommentarer

 • Hej Maria

  Tack för din fråga.
  Jag har här i mitt svar till dig utgått från att din laserade fasad Inte är av stock eller huggen timmerfasad. Om er fasad är av denna fasadtyp ber vi er återkomma då dessa inte alltid kan behandlas som övriga panelbeklädda fasader.

  Det är svårt att byta kulör på laserade ytor.

  Alla transparenta lasyrer påverkas av det underlag de läggs på. Skiljer det kulörmässigt mellan olika ställen på av fasaden så blir den grå lasyrkulören olika mellan dessa ytor.
  Om ni skrapar och borstar bort all idag sittande lasyr så blir sällan fasaden helt kulörmässigt jämn och risken är stor att slutresultatet blir flammigt.
  (Vi avråder helt från att med högtryckstvätt ta ned er lasyr då detta innebär att vatten trycks in i trät. Dels så tar det väldigt lång tid för fasaden att torka upp vattnet som trycks in även skadar panelens yta.)

  Därför vill vi istället rekommendera er att måla med någon av våra  Täcklasyrer, Front täcklasyr eller Perfekt Täcklasyr .
  De är som hörs av namnet kulörmässigt täckande men som ändå utseendemässigt behåller trästrukturen i panelen.

  Med täcklasyr kan ni då fritt välja bland  grå utomhuskulörer då ni vid målning av täcklasyr inte längre enbart är hänvisade till Trälasyrens kulörkartor.

  Om ni har fler frågor är ni självklart välkomna åter. Det går även bra att ringa in till vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22 för mer information kring eventuellt förarbete mm.

  Hälsningar

  Christina
  Kundcenter Beckers Färg

  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.