Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Färg till kaninbur

Vi är nyblivna kaninägare och bygger en större bur för utomhusbruk. Vilken typ av färg, om någon, kan vi använda för att kaninerna inte ska fara illa när de gnager på träet?
Magnus Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Magnus

  Tack för er fråga och grattis till de nya familjemedlemmarna!

  Vi har ingen produkt som är anpassad och klassificerad för målning av burar för djur och djurhållning.

  Hurvida kaninerna kan reagera på de ämnen som finns i färg rekommenderar vi att du istället kontrollerar med veterinär.
  De kan då i våra säkerhetsdatablad se vilka ämnen som finns i våra produkter och utifrån detta mer ge dig råd kring lämplighet.
  Våra säkerhetsdatablad återfinns tillsammans med vår produktinfo på vår hemsida och vår miljöavdelning kan även här vara dem behjälpliga.

  Det optimala är om ni här har möjlighet att konstruera buren så att de ytor som kaninerna kommer åt att äta på inte målas och övriga ytor målas.

  Ser vi dock till vilken produkttyp som kan rekommenderas till tex trädgårdsmöbler och andra snickerier utomhus (förutsätter här att buren byggs i trämaterial) så är våra Fönsterfärgsystem bäst lämpade för att klara uppgiften.
  Ett annat alternativ kan även vara att istället olja in ytorna med vår Elit träolja som även går att pigmentera i flertalet kulörer.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.
  Hälsningar
  Christina
  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.