Dörr och lister inomhus

Hej! Vilken typ av färg ska jag använda för mina dörrar och lister inomhus? De är sedan tidigare lackade med vitt. Vad är standard för dörrar och lister; Blank, halvblank, halvmatt och så vidare? Tack på förhand!
Sandra Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sandra

  Tack för att du ställer din fråga till oss.

  Vi rekommenderar att du använder någon av våra snickerifärger som du finner här i denna länk. 
  Ser vi till målning av dörrar om är lite mer utsatta för slitage så är tex Mood Professional Finish vår allra bästa och mest slitstarka snickerifärg, ett ypperligt val.
  Men alla våra snickerifärger fungerar på dessa ytor du önskar måla.
  När vi ser till din fråga kring vilken glans du rekommenderas välja så finns här inga standard svar eller generella rekommendationer utan är helt enkelt en smaksak.
  Tidigare har dock halvblank varit det som flest väljer men idag är även matt och blankt mycket vanligt.

  En tanke man dock kan ta med sig är dock att de blanka lackfärgerna "synar" underlaget mer vilket gör det ännu viktigare att slipa bort och spackla eventuella ojämnheter, därmed inte sagt att underarbetet inte är viktigt vid målning med matt glans.

  • Om dina snickerier sedan tidigare är målade med lackfärg och inte har genomslag från kvist mm så räcker det om du målartvättar ytan med vår inomhustvätt. Var mycket noga att torka bort alla tvättmedelsrester så att ytan blir ren.
  • Mattslipa ytan med ett fint sandpapper för ökad vidhäftning.
  • Måla två varv med vald snickerifärg i önskad kulör.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.
  Hälsningar
  Christina

  Christina Kundcenter Beckers Färg
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.