Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Avgöra om det är målat med linoljefärg tidigare

Hejsan,
Hur gör jag för att avgöra om det är målat med linoljefärg tidigare?
Är det ok att måla med denna färg hur många ggr som helst med tanke på linoljeblåsor?

MVH
Pia Holmqvist

Pia Holmqvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Pia
  I mitt svar till dig har vi utgått från att detta gäller en husfasad är det felaktigt antaget får du gärna återkomma till oss.

  Vi rekommenderar just för att minska risk för linoljeblåsor att ytor som sedan tidigare är målad med just linoljefärg även fortsättningsvis blir målade med denna typ av färg.
  Dock är detta inte någon garanti för att de inte då uppstår utan mer en riskminskning.
   Uppkomsten av dessa blåsor som kallas för linoljeblåsor beror oftast på att när en linoljefärg föråldras så bildar den gas i sitt sista stadie. All färg fortsätter att föråldras, även när den är övermålad med nya lager och detta kan uppkomma när de första lagren blir tillräckligt gamla.
  Därför kan det vara bra att ta reda på hur många varv huset målats och hur långt i föråldrade de första lagren färg kommit.
  Du undrar hur många varv man kan måla om en fasad, vilket kan vara svårt att sätta en direkt antal för. Men vet man om att det är flertalet gånger och att första lagren kanske målades redan för 50-60 år sedan så kan dessa lager tappat vidhäftning mot underlaget och man är bekänt av att ta ner den färg som sitter alt byta panel. Detta går dock att avgöra vid en kontroll av fasadytan.

  För att ta reda på om det är målat med Linoljefärg behöver du ta hjälp av  våra återförsäljande butiker med Hushälsa expertis. Detta innebär att det är viss butikspersonal som är av oss utbildade för att göra dessa analyser.
  Om du har någon yta som är medtagbar in till butik så kan de göra detta på plats i butik. Bäst är dock om de kan komma ut på plats och göra en hel besiktning av er fasad. Då får ni även målningsråd och råd kring förarbete för alla fasadens ytor.
  De tittar självklart även på hur många gånger fasaden målats osv.

  Butiker med hushälsatjänster finner du bland återförsäljande fackhandelsbutiker . (Ej på Bygg och Stormarknader)
  Här finner du kontaktuppgifter för butik på din ort . Boka gärna en tid med expert innan besök i butik.

  Du är självklart välkommen åter om fler frågor uppkommer eller om du undrar över någonting annat kring målning eller våra produkter.
  Du kan även ringa oss till vår kostnadsfria rådgivning på 0200-21 21 22

  Hälsningar
  Christina
  Kundcenter Beckers Färg
  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.