Till senaste kommentaren

Akrylfog eller inte vid målning av pärlspont?

Hej

Akrylfog vid målning av äldre pärlspont

Ska måla äldre redan målad pärlspont i ett gammalt hus. Undrar om jag ska sätta akrylfog eller inte i sprickor mellan spånt som torkat isär? Huset rör sig lite, gammalt och lite skevt som det är.
Blir det än fulare om man fogar och sen målar?
Susanna Nyström Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Susanne

  Tack för din fråga.

  Det finns egentligen inget rätt eller fel svar för din fråga men jag tycker personligen att inte använda fog är här att föredra.
  Då trä är ett levande material som rör sig i förhållande till temperatur och luftfuktighet så brukar dessa rörelser ibland vara så pass stora att det spricker upp antingen i färgskiktet, om fogen rör sig tillräckligt, eller att det istället spricker mellan fog och trä.
  Ofta så är dock den naturliga sprickan som uppstår mellan brädorna mindre synlig och mer naturliga än om det spricker och färgen släpper ovanpå eller mellan trä och fog.

  Men detta är mer en bedömningsfråga utifrån hur mycket trät rör sig samt tycke och smak. Vid något tillfälle kan eventuellt annan bedömning göras.

    Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 0200-21 21 22.
  Hälsningar
  Christina
  Christina Kundcenter Beckers Färg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.