Tillsatt socker i Havre Krisp Jordgubb?

Tidigare beskrevs Havre Krisp Jordgubb att vara utan tillsatt socker. Numera tycks den beskrivningen vara borttagen och socker finns med i innehållsförteckningen. Har ni ändrat på innehållet?

Bytet till socker var vi tvungna att göra av tekniska skäl, men det gjorde även att vi kunde öka upp andelen fullkorn från havre i produkten. För att en frukostprodukt ska få märkas med nyckelhålet behöver den uppfylla krav på fullkornshalt, samt innehåll av fett, socker fiber och salt. Att vi kunde öka upp fullkornshalten i havrekrisp gjorde att produkten uppfyller kriterierna för nyckelhålet och även om den innehåller en viss mängd tillsatt socker så har den andra näringsmässiga egenskaper såsom hög halt av fullkorn och fiber. Andelen tillsatt socker i havrekrisp Jordgubb är strax under 4%.

Vi vet att det är många som vill undvika socker i vardagen, och därför är det såklart tråkigt att de här flingorna nu inte är helt sockerfria. Våra produktutvecklare behöver dock se till produkten som helhet och då var detta den bästa lösningen i nuläget. Ändringen i receptet gjordes 2018 och i samband med receptförändringen ändrade vi som du skriver märkningen på framsidan av förpackningen

Vi vill gärna tipsa om vårt sortiment av Axa Granola utan tillsatt socker: https://www.axa.se/produkter/granola/

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.