Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Är det skillnad på havren i müsli och i havregrynspaketet?

Hej! Jag upplever att havregrynen i müslipaketet är fastare och lite tjockare än de är i paketet med bara havregryn (för gröt mm, inte snabbhavregryn). Stämmer detta? Om man använder vanlig havre från havregrynspaketet och blandar sin egen müsli så blir den väldigt smulig och dammig - inte så gott tycker jag. Inget problem när man kokar gröt, men hur får man tag på den där lite hårdare stadigare havren som passar bra till müsli?

Kommentarer

  • Hej Johan,

    Tack för din fråga.

    Det stämmer att havregrynen i müslin är lite tjockare och orsaken till det har du redan själv upptäckt.Tunnare gryn har en förmåga att gå sönder mer i våra blandningsprocesser, men passar perfekt att koka gröt av.

    Idag säljer vi tyvärr inte de lite grövre grynen till konsument, men det är en god idé som vi gärna tar till oss.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.