Havre crisp

Hej!!
När ni började med produkten havre crisp så innehöll den inget socker. Så jag köpte den till min dotter perfekt att ha till frukost och som snacks. Nu har jag fått dotter nr 2 och tänkte köpa dessa igen. Men ser då att den produkt numera innehåller socker. Varför har ni tillsatt socker i den??
Maja Wallin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Maja,

  Tack för din fråga. Det stämmer att vi har ändrat i receptet.

  Det som har gjorts är att vi har ökat upp andelen fullkornshavremjöl och för att puffarna ska få en bra konsistens behövs någon slags sötning, i detta läge har socker valts som sötningsmedel. I samband med receptförändringen har vi tagit bort
  märkningen på framsidan av förpackningen. I och med att vi har gjort denna förändring på receptet fick vi en nyckelhålsmärkt produkt.(som är Livsmedelsverkets symbol för hälsosammare alternativ).

  Vi vet att det är många som vill undvika socker i vardagen, och därför är det såklart tråkigt att de här flingorna nu inte är helt sockerfria Våra produktutvecklare behöver dock se till produkten som helhet och då var detta den bästa lösningen i nuläget.

  Vi vill gärna tipsa om vårt sortiment av AXA Granola som är utan tillsatt socker eller annat sötningsmedel och är väldigt goda. Du hittar sortimentet här.

  Ha en trevlig dag!
  Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.