Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan man äta råa havregryn?

Hej!
Jag har dille på att äta era havregryn utan att koka eller blötlägga först. (Havregryn ekologisk) Flera personer säger att det inte är bra.. Nu frågar jag er: Är det farligt att äta havregrynen råa? Jag tar gärna 1 dl på yoghurten på morgonen och en likadan portion på em. Samt någon nypa då och då för jag är sugen på det! Måste jag sluta med detta? Mvh M

Kommentarer

  • Hej M,

    Tack för din fråga.

    Havregrynen är inte "råa" i den bemärkelsen, utan har först ångpreparerats och valsats. Den havre som säljs i form av havregryn motsvarar alltså den typ som används i bl. a. müsli. Havregryn kan därför med fördel ätas "råa".

    Du kan hitta inspiration och många olika recept här

    Pernilla
  • Tack!! Dagen är räddad! Jag fortsätter med mina havregryn! 😉

    M
  • Hej jag undrar om man kan äta Råå utan att koka eller koka  i micro  (havre gryn fiber) och (havre gryn protein )
    Mohamed
  • Hej Mohamed,

    Det går bra att äta både Fiberhavregryn och Proteinhavregrynen som de är och behöver inte kokas.

    De havregryn och kli som ingår i dessa produkter är ångbehandlade.
    Pernilla

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.