Till senaste kommentaren

När bör jag gå i pension för att det ska löna sig ekonomiskt?

Jag har bott i Sverige sedan 1985 och har inte lika lång arbetsliv som svenska i allmänhet. Eftersom när jag kom hit var jag 28 år gammal. Sedan 2005 jobbar jag heltid som Sjuksköterska. Innan dess 3,5 år på Stockholms stad som boendestödjare samt tre År i hemtjänsten i Solna stad. I övrigt några år på landstinget som ekonomiassistent eller skötare och oftast dock som vikarierade personal. Har även haft tider som jag har varit arbetslös och fått A.kass. Frågan är om det lönar sig att jobba så länge jag får och orkar eller ska gå i pension vid 65. Frågan beror på att på er hemsida står att det lönar sig inte alltid att jobba längre än 65 då den kan påverka bostadstillägg och skatt etc.
 tacksam för en svar. Mvh Reza

Kommentarer

  • Hej Reza, tack för din fråga!

    Det är svårt att ge ett generellt svar på när det är bäst att börja plocka ut sin pension, eftersom det är så många individuella faktorer som kan påverka ett sådant beslut. Dessutom tillhandahåller AMF tyvärr ingen rådgivning, så vi kan inte säga till dig exakt när just du borde börja ta ut din pension.

    Om du vill ha svar på frågor om hur förutsättningarna ser ut för dig gällande din tjänstepension här hos AMF är du välkommen att ringa in till oss på 0771-696 320, så kan vi titta på dina uppgifter och hjälpa dig.

    Vänliga hälsningar,
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.