Till senaste kommentaren

Hur fungerar gränsen på arbete (8 timmar per vecka)?

Hej!
Jag tänker börja ta ut min pension när jag är 64. Jag har fått veta att jag får jobba högst 8 h/vecka fram till 65. Nu undrar jag om det räknas vecka för vecka eller om det är en snitt-tid?
Vänlig hälsning
Annika

Kommentarer

 • Hej Annika, tack för din fråga!

  Det låter som att du då har ITP/ITPK-tjänstepension. Enligt villkoren i det avtalet behöver man vid förtida uttag intyga att pensioneringssyfte föreligger, och att man då "har en ordinarie arbetstid på mindre än 8 timmar per vecka". Det finns ingen ytterligare specifikation gällande arbetstid än så.

  Om du har ytterligare frågor, eller om du vill att vi ska titta på dina personliga uppgifter hos oss, är du välkommen att ringa in till oss på 0771-696 320.

  Vänliga hälsningar
  Mattias Kundservice
 • Finns det några liknande villkors begränsningar (att arbeta under uttag av pension) i SAF-LO avtalet?
 • Hej Cecilia, tack för din fråga!

  Nej, inom SAF-LO finns ingen begränsning vad gäller arbete vid förtida uttag av tjänstepensionen. Man får med andra ord arbeta hur mycket man vill och samtidigt plocka ut SAF-LO, oavsett om man gör det före 65 års ålder eller efter.

  Vänliga hälsningar,
  Mattias Kundservice
 • Hur många timmar är det möjligt att arbeta hos sin gamla arbetsgivare utan att det påverkar pensionen som man haft ett år redan?
  Inga- Lill
 • Hej Inga-Lill, tack för er fråga.

  När man pratar om hur mycket man får jobba under den tid man erhåller pension från oss, måste man se över vad man har för typ av försäkring. Har du ITP/ITPK försäkringar upphör dessa begränsningar vid 65 års ålder.

  Du kan enkelt se över din pension och dina försäkringar väl inloggad på våran hemsida amf.se.
  Om du har ytterligare frågor, eller om du vill att vi ska titta på dina personliga uppgifter hos oss, är du välkommen att ringa in till oss på 0771-696 320.

  Med vänlig hälsning.
  Kevin Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.