Har du fått brev från Collectum om din tjänstepension inom ITP-planen?

Om du tidigare har valt AMF Fondförsäkring hos Collectum* är det dags för dig att välja oss på nytt. I och med vårens upphandling av pensionsbolag inom ITP-planen behöver du välja oss igen senast den 30 september för att vi fortsatt ska ta hand om ditt framtida sparande.

Välj din tjänstepension:
Varför behöver jag välja?
Du behöver i och med den nya upphandlingen helt enkelt bekräfta ditt tidigare val för att fortsätta spara på samma sätt som du gör idag. Gör du inte det så kommer dina pengar från den 1 oktober 2018 istället att placeras i en traditionell försäkring hos Alecta. Det innebär en annan förvaltningsform och ett annat pensionsbolag än det du har idag.

Vad innebär upphandlingen?
Upphandlingen innebär nya villkor för dig med pension inom ITP-planen från och med den 1 oktober 2018. I upphandlingen finns en annan uppsättning valbara förvaltare. Vår fondförsäkring som du har idag finns inte längre med som ett valbart alternativ, men du som valt vår fondförsäkring sedan tidigare kan alltså välja att fortsätta samla din pensionspengar på samma sätt som innan genom att bekräfta ditt val hos Collectum.

AMF:s Fondförsäkring är fortsatt ett stabilt och bra alternativ, som dessutom har blivit ännu bättre under våren då vi sänkt avgifterna på 10 av våra 12 egna fonder. Avgiftssänkningen gäller för all kollektivavtalad tjänstepension hos AMF.

*Collectum är valcentral för dig som har den kollektivavtalade tjänstepensionen ITP. ITP-planen bygger på ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och PTK.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.