Till senaste kommentaren

Går det att slå ihop flera olika försäkringar?

Hej Jag har i dagsläget 3 st fondförsäkringar. Går det att göra det till bara EN????
Mvh Daniel

Kommentarer

 • Hej Daniel,

  I dagsläget kan vi dessvärre inte slå ihop försäkringar. Har du flera försäkringar så innebär det att du intjänat tjänstepensionen under olika år och då i olika avtal som funnits inom den kollektivavtalade tjänstepensionen. Vi på AMF jobbar för att kunna få slå ihop fler försäkringar inom samma avtalsområde till en, men möjligheten för det finns tyvärr inte idag.

  Med vänliga hälsningar
  Emma Kundservice
 • Hej
  Har reglerna ändrats sedan ni svarade på frågan 2017?
  Jag har fem olika försäkringar att betala avgift på varje år.. känns helt galet.
 • Hej Robert, tack för din fråga!

  Det är fortfarande inte möjligt för oss att slå ihop försäkringar, men det är som sagt någonting som vi arbetar för och vill kunna göra i framtiden.

  Ett stort steg i den riktningen var när AMF under 2017 drev - och vann - ett mål i högsta förvaltningsdomstolen, som då undanröjde vissa av de hinder som tidigare stått i vägen för möjligheten att kunna slå ihop försäkringar. Du kan läsa om målet via den här länken. Det faktum att vi idag ännu inte kan slå ihop försäkringar vittnar om vilket omfattande arbete som ligger bakom en sådan förändring.

  Vi skickar alltid ut information till våra kunder när en stor förändring görs, som påverkar kundernas pension på något sätt. På samma sätt kommer vi garanterat att informera alla berörda kunder när denna förändring blir aktuell.

  Vänliga hälsningar,
  Mattias Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.