Till senaste kommentaren

Vad händer med min pension om jag flyttar utomlands?

Vad händer med min avtalspension om jag flyttar och bor utomlands?
Gäller det inte eller försvinner det?

Kommentarer

 • Hej Ina,

  Tack för din fråga.

  Om du slutar din anställning och har en intjänad Avtalspension SAF-LO så kommer den ligga kvar och förvaltas hos oss till den dag det är dags för dig att gå i pension. Därför är det viktigt att du meddelar oss din utlandsadress så vi fortfarande kan kontakta dig gällande din pension även när du bort utomlands.

  Vänlig hälsning

 • Litt av den samma fråga, er från Norge , jobbade i Sverige 30 år flyttade tillbaka til Norge . Har hørt att man betaler då skatt i Sverige och Norge når man mottar pension, er detta rett

 • Hej Anita, tack för din fråga!

  AMF drar automatiskt 30% skatt på dina utbetalningar. Om du däremot bor utomlands och har fått beviljat SINK-skatt från Skatteverket, så kan du skicka in en kopia på ditt skattebeslut till oss så registrerar vi det och ändrar din skatt hos oss.

  Om du skickar in ett skattebeslut till oss, så är det viktigt att det av intyget framgår att det avser utbetalningar från AMF. Du kan kontakta Skatteverket för att få ett sådant intyg utfärdat.

  Vänliga hälsningar,
  Mattias Kundservice
 • Hej, jag har pensionspengar från en tidigare universitetsanställning i Storbritannien som jag vill flytta över till Sverige. AMF är förvaltaren av (åtminstone en del av) min tjänstepension. De brittiska pensionspengar förvaltas av USS, och USS har tagit fram en blankett för överföring av USS pensionspengar. Vad för slags information behöver jag från AMF för att flytta över dessa pengar till AMF:s förvaltning?
 • Hej Iain,

  Kul att du kontaktar oss gällande din flytt in av pensionspengar från utlandet! Jag skulle rekommendera dig att kontakta vår kundservice, då vi behöver mer information om din tänkta flytt för att ge dig svar på dina frågor.

  Vänligen,
  Sebastian Kundservice
 • hej jag bor i thailand o kan inte fa bankid.hur far jag mina uppgifter om min pension.jag behover dom nu.mvh classe.
  claes goran aronsson
 • Hej Claes Göran, tack för din fråga!

  Du kan kontakta oss via antingen telefon (0771-696 320) eller epost (info@amf.se) och uppge ditt personnummer, så kan vi se till att informationen om din pension hos AMF skickas hem till dig per post årligen.

  Vänliga hälsningar,
  Mattias Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.