Till senaste kommentaren

Vad händer med min pension om jag flyttar utomlands?

Vad händer med min avtalspension om jag flyttar och bor utomlands?
Gäller det inte eller försvinner det?

Kommentarer

 • Hej Ina,

  Tack för din fråga.

  Om du slutar din anställning och har en intjänad Avtalspension SAF-LO så kommer den ligga kvar och förvaltas hos oss till den dag det är dags för dig att gå i pension. Därför är det viktigt att du meddelar oss din utlandsadress så vi fortfarande kan kontakta dig gällande din pension även när du bort utomlands.

  Vänlig hälsning

 • Litt av den samma fråga, er från Norge , jobbade i Sverige 30 år flyttade tillbaka til Norge . Har hørt att man betaler då skatt i Sverige och Norge når man mottar pension, er detta rett

 • Hej Anita, tack för din fråga!

  AMF drar automatiskt 30% skatt på dina utbetalningar. Om du däremot bor utomlands och har fått beviljat SINK-skatt från Skatteverket, så kan du skicka in en kopia på ditt skattebeslut till oss så registrerar vi det och ändrar din skatt hos oss.

  Om du skickar in ett skattebeslut till oss, så är det viktigt att det av intyget framgår att det avser utbetalningar från AMF. Du kan kontakta Skatteverket för att få ett sådant intyg utfärdat.

  Vänliga hälsningar,
 • Hej, jag har pensionspengar från en tidigare universitetsanställning i Storbritannien som jag vill flytta över till Sverige. AMF är förvaltaren av (åtminstone en del av) min tjänstepension. De brittiska pensionspengar förvaltas av USS, och USS har tagit fram en blankett för överföring av USS pensionspengar. Vad för slags information behöver jag från AMF för att flytta över dessa pengar till AMF:s förvaltning?
 • Hej Iain,

  Kul att du kontaktar oss gällande din flytt in av pensionspengar från utlandet! Jag skulle rekommendera dig att kontakta vår kundservice, då vi behöver mer information om din tänkta flytt för att ge dig svar på dina frågor.

  Vänligen,
 • hej jag bor i thailand o kan inte fa bankid.hur far jag mina uppgifter om min pension.jag behover dom nu.mvh classe.
 • Hej Claes Göran, tack för din fråga!

  Du kan kontakta oss via antingen telefon (0771-696 320) eller epost (info@amf.se) och uppge ditt personnummer, så kan vi se till att informationen om din pension hos AMF skickas hem till dig per post årligen.

  Vänliga hälsningar,
 • Jag flyttade fran Sverige ratt lange sen, innan dess betalade jag in en stor summa, (pa den tiden) till en pension fond/kassa, nu ser det ut att ingen vill veta av det, vilket ar ju taskit, eftersom som jag tvingades att leva utan dom gar pengarna da, och nu igen, nar jag verkligen behover dom.
 • Hej Pertti,

  Tack för din fråga!

  Det är svårt att avgöra i vilken anledning pengarna är avsedda för och om de finns hos oss eller något annat bolag. Har du ett BankID kan du alltid de över din pension eller eget sparande hos oss via ​Dina sidor​​​.

  Du är alltid välkommen att kontakta vår ​Kundservice​​​ om du har några frågor.

  Med vänliga hälsningar,

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.