Till senaste kommentaren

Val av kulörer till kök med luckor i ljus grön mint?

Hej, behöver måla om i kök efter en större renovering där golv och kök bytts ut. Vi har idag gul-beige väggar, men dessa skär sig lite mot nya köksluckorna som är ljust grön-mint. Golvet är grått linoleum, själva köksstommarna och socklar är vita. Ek-skivor. Bra förslag på väggfärg?

Kommentarer

 • Hej Magnus,
  Tack för din fråga. Spännande med renovering av kök.

  När det gäller färgsättning och rådgivning kring kulörval brukar vi vanligtvis i första hand hänvisa till våra återförsäljande butiker.
  Det är svårt att på distans ge färgsättningsförslag då vi alla refererar olika till just kulörer, tex en kulör som upplevs som mörk kan upplevs ljus av någon annan men även refererar vi väldigt olika till kulörnyanser.
  Det är alltid är lättare när man tillsammans samtidigt kan titta på de kulörer som man resonerar kring.
  Butikerna har det material som behövs och butikspersonalen är också bäst lämpade för den sortens rådgivning då det i de allra flesta butiker finns utbildade färgsättare och inredningsrådgivare. Vår erfarenhet är att den hjälp de kan erbjuda brukar vara mycket uppskattad.

  Kulörer påverkar varandra och kan därför ibland upplevas olika på olika platser, beroende på vad de omges av. Därför kan du med fördel förbereda er genom att ta med bilder från er bostad och även gärna exempel på vilka andra tongivande kulörer som kanske kommer återfinnas bland textilier eller möbler som kommer finnas i ditt kök. Om möjligt så ta med en lucka från köket.

  Men vi vill ju självklart ändå ge några tips och råd och vill därför tipsa dig om några kulörer i vår Färgkarta ad. Pashmina där du finner flertalet förslag som passar bra med vår kulör 5 Misty mint. Där finner du på vänstra uppslaget bland annat Apricot Nude och 2 Oldrose som tillsammans med Mellow Yellow blir en fin kombination.
  I vår Färgkarta ad. 16 finner du fler förslag på fina kulörer att komplimentera med. Om ni istället önskar kulörer som inte är kulörstarka så har vår allra nyaste Färgkarta ad. Balans ett stort utbud av mjuka toner.

  Om du har fler frågor eller om ni undrar över något annat kring våra kulörer, produkter eller allmänt kring målning så är du välkommen åter.

  Hälsningar
  Christina
  Alcro Kundcenter
  Christina Alcro Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.