Till senaste kommentaren

Vad händer med vattenburen färg som har frusit?

Hej,
jag har kvar en färgburk för utomhusbruk som har förvarats i ett förråd under vintern.
Då förrådet saknar värme så har färgen troligen frusit vid något tillfälle. Vad händer med färgen, då det sägs att den blir obrukbar efter att den fryst?
Om man lyckas röra ut färgen så att den ser ok ut, vågar man använda den då?


Alcro Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Vattenburna färger har vatten som lösningsmedel. När vattnet i färgen frusit kristalliserar bindemedlet och färgen förstörs då sammansättning och molekylerna i färgen förändras.
  Detta går inte att återställa med mer vatten eller att röra om och vi rekommenderar att du istället  tar med din burk till din återvinningsstation för distribution.

  Vi avråder från målning även om färgen går att röra om till flytande form då dess egenskaper och torkförmåga mm kan ha förändrats / förstörts.

  Vi vill även passa på att nämna att anledningen till att vi även avråder från målning vid en dygnstemperatur som under dygnet understiger lägre temp än 7-10 graders är för att torkprocessens kedja kan störasvid för långsam temperatur.

  Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter. Du kan även ringa in till oss och vårt kundcenters tekniska rådgivning på telefonnummer 020-62 20 20.

  Hälsningar
  Christina

  Alcro Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.