Måla knutar och vindskivor

Hej, funkar det att måla Bestå täckfärg på vindskivorna?Pernilla
Christina Alcro Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Pernilla,
  Tack för din fråga.

  Javisst kan du måla med vår Bestå Täckfärg , det fungerar ypperligt på de ytor som antingen är nya eller som målats med Akrylatfärg sedan tidigare. Bestå Täckfärg är en akrylatfärg.

   Är de målade med Alkydoljefärg är vår första rekommendation att även fortsättningsvis måla med detta då dessa två olika färgkvalitéer över tid föråldras på olika sätt, förslagsvis  då med  Bestå Fönsterfärg eller Modern Oljefärg.

  Den färg som sitter underst fortsätter att åldras även efter övermålning och då är det att föredra och att alltid förespråka samma färgtyp för bästa föråldringsprocess.

  Som alltid behövs ett grundligt förarbete med tvätt, eventuell skrapning/borstning och behandling med grundolja och grundfärg enligt  vår rekommendation för systemmålning. Här kan du läsa mer i vårt arbetsråd för systemmålning av träfasader

  Om du har fler frågor eller undrar över någonting annat kring våra produkter eller helt allmänt kring målning så är du självklart välkommen åter.

  Hälsningar
  Christina Alcro Kundcenter
  Christina Alcro Kundcenter
 • Jag tänkte använda Bestå grundolja, Bestå grundfärg och Bestå fönsterfärg till nya obehandlade vindskivor.
  Har läst lite olika råd på nätet vad gäller baksidan av vindskivan.
  Ska de oljas, grundas och färdigmålas även på baksidan? Eller är det endast ändträt som oljas och framsida och kanter som målas?
  Lena
 • Hej Lena

  Tack för din fråga och tack för att du väljer våra produkter när du målar.
  • Vi rekommenderar att alla ändträ och skarvar Grundoljas med Bestå Grundolja. (Enbart dessa och ej hela ytan) Var mycket noga att torka bort överflödig olja.
  •  Därefter Grundmålar ni hela ytan dvs brädans alla sidor och kanter ett varv med Bestå Grundfärg.  Grundfärg bör påföras ovanpå oljan helst inom 3 dygn men senast efter 7 dygn.
  • Måla därefter hela ytan två varv med Bestå fönsterfärg.

   Om du har fler frågor eller undrar över något i vårt svar här är du självklart välkommen åter.

  Hälsningar

  Christina Alcro Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.