Till senaste kommentaren

Hur vet jag om min fasad är målad med Linoljefärg?

Hej
 Hur kan jag ta reda på om min fasad är målad med linoljefärg. Hur många gånger kan man måla om med den sortens färg?

Christian
Christina Alcro Kundcenter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej

  Vi rekommenderar just för att minska risk för linoljeblåsor att ytor som sedan tidigare är målad med just linoljefärg även fortsättningsvis blir målade med denna typ av färg.
  Dock är detta inte någon garanti för att de inte då uppstår utan mer en riskminskning.
   Uppkomsten av dessa blåsor som kallas för linoljeblåsor beror oftast på att när en linoljefärg föråldras så bildar den gas i sitt sista stadie. All färg fortsätter att föråldras, även när den är övermålad med nya lager och detta kan uppkomma när de första lagren blir tillräckligt gamla.
  Därför kan det vara bra att ta reda på hur många varv huset målats och hur långt i föråldrade de första lagren färg kommit.
  Många undrar hur många varv man kan måla om en fasad, vilket kan vara svårt att sätta en gräns för. Men vet man om att det är flertalet gånger och att första lagren kanske målades redan för 50-60 år sedan så kan dessa lager tappat vidhäftning mot underlaget och man är bekänt av att ta ner den färg som sitter alt byta panel. Detta går dock att se och avgöra vid en kontroll av fasadytan.

  För att ta reda på om det är målat med Linoljefärg behöver du ta hjälp av  våra återförsäljande butiker med utbildad Fasadexpert.
  Detta innebär att det är viss butikspersonal som är av oss utbildade för att göra dessa analyser.
  Om du har någon yta som är medtagbar in till butik så kan de göra detta på plats i butik. Bäst är dock om de kan komma ut på plats och göra en hel besiktning av er fasad. Då får ni även målningsråd och råd kring förarbete för alla fasadens ytor.
  De tittar självklart även på hur många gånger fasaden målats osv.

  Här finner du butiker med fasadexpert

  Du är självklart välkommen åter om fler frågor uppkommer eller om du undrar över någonting annat kring målning eller våra produkter.
  Du kan även ringa oss till vår kostnadsfria rådgivning på 020-62 20 20

  Hälsningar
  Christina Alcro Kundcenter
  Christina Alcro Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.