Vad händer när någon stått på gästparkering för länge, eller parkerat på någon annans plats?

Vid parkering på annans p-plats:
Du ringer Securitas på tel 0220-77 40 50 (eller direkt till deras p-avdelning på 0771-76 70 00) och anger registreringsnumret på bilen. De åker alltid ut samma dag.

Vid parkering på gästparkering längre än angiven tid:
Du ringer Securitas på tel 0220-77 40 50 (eller direkt till deras p-avdelning på 0771-76 70 00) och anger registreringsnumret på bilen. De åker alltid ut samma dag. Är fordonet skrivet på adressen så utfärdas en kontrollavgift/bot direkt. Är ägaren skriven på adressen eller i närområdet tas en ventilkontroll som följs upp efter den giltiga parkeringstiden (tex 4 timmar). Står fordonet kvar då får den en bot. Fordonet följs upp varje vardag.

Hur många böter kan en bil få?
Ett fordon kan max få 5 böter utfärdade för samma fel, dvs om den står kvar på besöksplatsen utan att ha flyttat på sig. Rör fordonet på sig men ställs tillbaka på besöksplatsen så påbörjas ett nytt ärende, och nya böter utfärdas.

Efter max utfärdade böter rödlappas fordonet och rek-brev skickas till ägaren. Hämtas det brevet ut kan de flytta bilen tidigast efter 7 dygn. Hämtas brevet inte ut måste fordonet stå minst 30 dygn från att den första boten utfärdades.
Hallstahem

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.